Dezvoltarea personală cuprinde activități și experiențe care au scopul de a îmbunătăți starea de conștientizare, dezvoltare a talentelor și abilităților personale, îmbunătățirea calității vieții și contribuie la realizarea aspirațiilor și viselor personale.
Definită uneori și auto-dezvoltare, dezvoltarea personală se referă la activitățile și experiențele care îți îmbunătățesc viața, sub toate aspectele ei: relațiile cu ceilalți, carieră, sănătate, educație și dezvoltare profesională, spiritualitate.
Dezvoltarea personală este un proces continuu și care este facut de dorința fiecaruia dintre noi de a evolua , de a deveni mai bun și de a se autodepăși.
Totuși, acest concept nu este limitat numai la nivel individual, ci cuprinde și activitățile pentru dezvoltarea celorlalți, în calitate de profesor, consilier, manager, antrenor sau mentor.
Încurajăm studenții din facultățile cu profil de psihologie/sociologie/psiho-pedagogie să înceapă dezvoltarea personală încă din timpul facultății pentru a-și îmbunătăți întregul sistem relațional. Cursanții vor primi diplome de participare pe care le vor putea folosi la cv-ul personal. Orele de dezvoltare personală făcute în timpul facultatii se vor recunoaște de către ARPI și IESTCA ca făcând parte din programul de formare în profesia de psihoterapeut integrativ.